De Beobank hypotheek staat bekend als woonkrediet of als hypothecaire krediet. Er worden meerdere opties geboden om de aankoop van een huis te financieren. Het kan hierbij gaan om het kopen van een bestaande woning of om een nieuwbouwhuis. Dossiers worden persoonlijk door een adviseur van de kredietverstrekker in behandeling genomen. Het is overigens ook mogelijk om een bestaand krediet te herfinancieren. Of om als er sprake is van de verkoop van onroerend goed van een tijdelijke financiering gebruik te maken. Er zijn meerdere voordelen verbonden aan de verschillende hypotheken van Beobank. De opties variëren van een hypothecair krediet met een rentevaste voet tot een variabele rentevoet.
Vaste of variabele rentevoet
De Beobank hypotheek met een vaste rentevoet biedt gedurende een lange tijd zekerheid. Gedurende de hele looptijd van de lening is er sprake van duidelijkheid over de rentevoet. Die staat namelijk vast. Aan de hand van deze formule is er vanaf het begin helderheid over wat de totale kosten van het woonkrediet zijn. Bij een variabele rentevoet is er sprake van minder zekerheid, want bij deze rentevoet is er namelijk sprake van schommelingen. De schommeling kan zich echter zowel omhoog als naar beneden voordoen. Deze optie is ideaal als u aan het begin van de hypotheek wenst te profiteren van de stand van een lage rentevoet. De variabele rentevoet staat dan namelijk lager dan de vaste rentevoet bij aanvang van de hypotheek. Er moet dan wel rekening mee gehouden worden dat er zich schommelingen kunnen voordoen in de hoogte van de variabele rentevoet. Dat moet uiteraard ook financieel opgevangen kunnen worden.
Semi-variabele rentevoet
Er kan ook nog gekozen worden voor een semi-variabele rentevoet. Hierbij is er aan de ene kant sprake van de nodige stabiliteit en aan de andere kant van een schommelend karakter. Bij deze optie kan de rente tijdens een vooraf bepaalde looptijd vast blijven. Bijvoorbeeld tijdens een periode van 10 jaar, 15 jaar of 20 jaar. Na afloop van de bepaalde looptijd geldt dan dat er iedere 5 jaar sprake is van een variabele rentevoet.
Variabele looptijd
Indien er een keuze wordt gemaakt voor een Beobank hypotheek met een variabele rente dan geldt dat er een mogelijkheid bestaat om van een variabele looptijd te profiteren. Op het moment dat de rentevoet dan stijgt, kan de looptijd worden verlengd. Dat biedt het voordeel dat de maandelijkse aflossing op hetzelfde niveau kan blijven. Bij een daling van de rentevoet geldt dat de looptijd kan worden verkort, waarbij de maandlasten eveneens op hetzelfde niveau blijven. Overigens is de keuze voor een variabele looptijd alleen mogelijk als er sprake is van een krediet met constante maandaflossingen. Bij dit type aflossing is er sprake van een klassieke formule. Er wordt maandelijks een deel aflossing en een deel rente betaald dat weer wordt berekend over het openstaande kapitaal. De hoogte van de te betalen rente neemt dan na verloop van tijd af omdat er sprake is van een verminderd openstaand kapitaal. Overigens bestaat er ook een Beobank hypotheek in de vorm van een overbruggingskrediet.